Treinreis naar & vanaf Parijs

Treinreis naar & vanaf Parijs

Treinreis naar & vanaf Parijs

Reizen naar & vanaf Parijs

Met de trein naar Parijs? Thalys maakt dit mogelijk! Met een snelheid van 300 km per uur ben je vanaf Amsterdam binnen 3,5 uur in Parijs. Vanuit Rotterdam duurt de reis 02:37 uur naar het prachtig station Gare du Nord Paris. Een ander alternatief is om met de nationale treinen van land naar land te reizen. Voor meer informatie, zie onderstaande opties:

Reizen naar Parijs

Reis vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Breda met de trein van de NS International of Thalys naar Parijs; (€35,-)

Alternatief:

  1. Reis vanaf willekeurig station in Nederland naar Roosendaal CS (vanaf €11,50 p.p);
  2. Reis vanaf Roosendaal CS naar Brussel Zuid-Midi (vanaf €14,- p.p);
  3. Brussel Zuid-Midi naar Parijs (vanaf €10,-).

Reizen vanaf Parijs

Reis vanaf Amsterdam, Schiphol, Den Haag, Rotterdam en Breda met de trein van de NS International of Thalys naar Parijs; (€35,- p.p.) 

Alternatief

  1. Reis vanaf Parijs naar Brussel Zuid -Midi (vanaf €10,-p.p.)
  2. Reis vanaf Brussel Zuid-Midi naar Roosendaal CS (vanaf €14,- p.p)
  3. Reis vanaf Roosendaal CS naar een willekeurig station in Nederland (vanaf €11,50 p.p)

Wat kost met de trein naar Parijs?

Met trein naar Parijs kunnen de prijzen verschillen. Om goedkope treinkaartjes te kopen is het handig om ruim van tevoren de reis te boeken. Zo adviseert NS om 3 á 4 maanden van tevoren te boeken om een treinkaartje te krijgen voor een enkele reis vanaf €35. Af en toe komt het voor dat door middel van een tijdelijke actie een lagere prijs wordt aangeboden. Dit laten wij je natuurlijk meteen weten.  Vind je dit treinkaartje te duur, dan is er een ander alternatief.

Het alternatief is namelijk om een overstap te maken op Brussel-Midi. Via dit treinstation kan er gereisd worden met de treinmaatschappij Izy. Deze maatschappij biedt vanaf €10,- een treinkaartje naar Parijs. Alleen moet je hier wel opletten dat deze prijs geldt voor een uitklapbaar stoeltje. Daarnaast kan je ook een standard & standard XL stoel nemen. Voor een standaard stoel begint de prijs vanaf €19. Deze prijzen gelden alleen voor een enkele reis.

Hoe lang is met de trein naar Amsterdam

Per stad verschillen de reistijden. Zo kan je niet vanuit elke stad direct reizen naar Parijs. Dat kan alleen vanuit drie stations Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Mocht je vanuit een ander treinstation vertrekken, dan dien je met een binnenlandse trein (Intercity of Sprinter) naar Amsterdam, Rotterdam en Schiphol te reizen om de Thalys te pakken.

Hieronder is een overzicht weergegeven van de steden, overstap en de reistijden naar Parijs toe.

Tabel reistijd naar Parijs.

Thalyse dienstregeling

Dagelijks rijdt de Thalys 10x per dag van Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. Hieronder is een overzicht weergegeven van de dienstregeling van Thalys per station. Het kan zo zijn dat de prijzen kunnen verschillen per tijdstip.

Thallys reistijden

Met de kinderen naar Parijs

Reizen er kinderen mee naar Parijs? Maak dan gebruik van de kinderkorting van Thalys. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gebruik maken van deze kinderkorting. Kinderen van 13 jaar en ouder geldt het volledige tarief.

De tarieven voor kinderen tot en met 12 jaar kunnen als volgt uiteen worden gezet:

  • Standard €15,-
  • Comfort €20,-
  • Premium €30,-

Voorzieningen in Thalys 

Met de Thalys is het heel erg comfortabel om mee te reizen. Zo is er aan boord wifi. Onderweg kan je hiermee films bekijken, aan school of  aan je werk werken. Er zijn zelfs stopcontacten aanwezig om de apparaten  op te laden. Verder is een catering aanwezig die ervoor zorgt dat er drankjes en hapjes gekocht kunnen worden.  Als tip: voorkom dat je lang moet wachten voor de metrolocket. Koop je Parijs metro ticket aan boord aan de bar of  het buffetrijtuig.

Verblijf in Parijs

Als het bezoek naar Parijs een doel is om te verkennen en een leuke stedentrip ervan te maken, dan is een verblijf wel essentieel. Mocht je alleen reizen, dan kan er gebruik worden gemaakt van een Hostel. In een hostel verblijf je met andere mensen in één kamer en kan je sneller vrienden maken. Via Hostelworld kan een bed of kamer worden geboekt. Mocht je toch alleen willen verblijven, dan kan je via Airbnb een kamer huren of hotelkamer boeken. Meer dan twee personen reizen? Dan kan er ook gebruik maken van Airbnb en Booking.com om een verblijf te boeken. 

Notredame Paris

Bus, vliegtuig of trein?

Om naar Parijs te gaan, zijn er drie alternatieven. Er kan met de bus, het vliegtuig of met de trein gereisd worden. Met de bus naar Parijs wordt door het maatschappij Flixbus aangeboden. Met deze maatschappij kan vanaf €9,99,- reizen. Gemiddeld duurt deze reis 7 uurtjes. Om met het vliegtuig te reizen is het alleen mogelijk om vanaf Schiphol te vliegen. Deze vlucht duurt ongeveer 01:15 gemiddeld. Er wordt verwacht dat je twee uurtjes voor de vlucht aanwezig bent. Vanuit de airport Orly duurt het 17 a 22 minuten. Vanuit Charles de Gaulle airport duurt het ongeveer 20 minuten. Om hiervan het goedkoopste vliegtuigticket te kunnen bemachtigen, dan kan je de websites Momondo en Skyscanner beraadt plegen. Het snelste om vanaf Nederland naar Parijs te reizen is toch met de trein.

Louvre

Bezienswaardigheden in Parijs

Wil je graag weten wat er te beleven valt in Parijs? Hier een blog waar alle bezienswaardigheden en activiteiten die in Parijs zijn te bewonderen of te doen zijn beschreven. Deze website laat je tijd besparen om zelf uit te zoeken wat er in Parijs te doen valt.