Trein naar Londen: rechtstreeks naar Amsterdam vanaf €40,-

Eurostar

Trein naar Londen: rechtstreeks naar Amsterdam vanaf €40,-

Met de trein naar Londen? Ben je  op zoek naar een goedkope treinkaartje om een stedentrip te maken naar Londen? Dat is nu mogelijk met de NS internationaal en Eurostar.

Reizen naar londen 

  1. Reis vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam met de trein van de NS International of Thalys naar Brussel Zuid;
  2. Op Brussel Zuid overstap maken op de Eurostar naar Londen.

Reizen naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam

  1. Reis vanaf Londen direct naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam.

Welke treinen gaan naar Londen

Per dag kan je 6 keer reizen vanuit Nederland naar Londen. Voor dit traject is er geen directe verbinding, maar moet er een overstap gemaakt worden in Brussel. De Intercity Brussel, Thalyse en Eurostar bieden deze reis aan. Deze vervoerders vertrekken vanuit Amsterdam, Rotterdam en Schiphol. De reis naar Londen wordt aangeboden door Thalyse en NS Intercity. Deze treinen reizen eerst naar Brussel, vanuit daar zal een overstap plaatsvinden. In Brussel dient een overstap te worden gemaakt op Eurostar. Van Brussel reis je naar het treinstation St. Pancras, het hartje van Londen.

London St Pancras

Op welke tijden reizen de treinen

Hieronder wordt een overzicht weergegeven van de vertrektijden vanuit Amsterdam – Londen.

Vertrektijden Amsterdam - Londen

Wat zijn de tarieven met de trein naar Londen

Hieronder is een overzicht weergeven met de tarieven, stations en de tussenstops die er gemaakt zullen worden.

Vertrektijden Amsterdam - Londen

Trein naar Londen zonder overstap

Er is alleen een rechtstreekse verbinding tussen Londen naar Amsterdam, deze reis duurt 3:55 uur. Vanuit Amsterdam naar Londen duurt de reis 4:42 uur. Dit komt vanwege een overstap van 70 min in Brussel. Vanaf 26 oktober 2020 kan je met de Eurostar vanaf Amsterdam en Rotterdam rechtstreeks naar de Londen reizen. Een overstap in Brussel is dan niet meer nodig. De treinkaartjes voor de rechtstreekse trein van Nederland naar Londen zijn vanaf 1 september 10:00 te koop (vanaf € 46 enkele reis).

Eurostar

Inchecken Eurostar

Op de heenreis naar Londen is de incheck voor Eurostar op station Brussel-Zuid. De looptijd van het aankomstperron van Thalyse of Intercity Brussel naar de terminal van Eurostar duurt 5 min. 

Om vanuit Londen naar Nederland terug te reizen moet dien je met het volgende rekening te houden:

  • Je moet minimaal 30 minuten van te voren aanwezig zijn in de Eurostar Channel Terminal op Londen St. Pancras International. 
  • Vanuit de NS is een advies gegeven om 45 minuten van te voren zijn bij de Eurostar Terminal. 

Dit advies is gegeven omdat St. Pancras International een groot treinstation is, waardoor het zoekwerk naar de Terminal wel tijd kan kosten. Het is van belang om op tijd te komen, want het kan zo zijn dat je geweigerd kan worden. Hierdoor de kan je de trein missen.

Naar Londen met trein of vliegtuig

Vanuit Amsterdam naar Londen kan zowel met de bus, trein of het vliegtuig. Met het vliegtuig is het alleen sneller als je via Heathrow of Gatwick Airport. De vlucht vanuit Amsterdam of Londen duurt ongeveer één uur, maar er wordt wel verwacht dat je twee uur voor vertrek aanwezig bent. Vanuit Heathrow duurt 15 minuten om in het centrum van Londen te zijn. Vanuit Gatwick duurt het 30 minuten. Om toch gebruik te maken van een goedkope vliegticket kan dat met Easyjet, KLM en British Airways. Om een overzicht te krijgen van de goedkoopste vliegticket zijn Skyscanner en Momondo een handige websites om de goedkoopste vliegticket te bemachtigen. 

Vanaf €22,99.- kan vanaf Amsterdam centraal naar Londen met de bus gereisd worden. Flixbus biedt deze reis aan. Deze reis duurt ongeveer 10 uur.

British airways

Verblijf in Londen

Ben je van plan om Londen te verkennen of te shoppen stedentrip te maken, dan is een verblijf wel essentieel. Hieronder worden een aantal websites weergegeven waar  je hotel, hostel of woning kan boeken:

Big Ben