NS Groepsticket & goedkope treinkaartje

NS groepsticket 2022 vanaf €6,30

NS groepsticket

Bij de NS kan je gebruik maken van de NS groepticket waarbij minimaal 2 tot 7 mensen gebruik kunnen maken om samen te reizen voor slechts €32,- (enkele reis). Uiteraard kan met een NS groepsticket retour reizen, maar dan moet er wel twee groepstickets gekocht worden.

Hoe werkt NS groepsticket

Het NS groepsticket is alleen online als e-ticket verkrijgbaar. Na de bestelling te hebben gerond kan het ticket gemakkelijk worden gedownload, geprint of in de Reisplanner Xtra app opgeladen worden. Dit werkt als volgt:

Om gebruikt te maken van het NS groepsticket, dienen de reizigers het hele traject samen in de trein te reizen. Belangrijk is dat de hoofdboeker altijd aanwezig is. De medereizigers kunnen altijd samen reizen met de hoofdboeker. Het is toegestaan dat de medereizigers instappen bij een ander station die zich bevindt op hetzelfde traject.

Let er wel op dat wanneer de bestelling is geplaatst dat er niks gewijzigd kan worden!

Wat kost een NS groepsticket

Hieronder zijn de tarieven weergeven van het NS groepsticket. Let wel op dat een groepsticket tarief alleen geldt voor een enkele reis. Mocht er een retourreis worden gemaakt, dan dien je twee groepstickets te kopen. Uiteraard kan het 2de treinkaartje op een andere dag worden gebruikt.

Hieronder wordt de prijzen weergegeven van de NS-groepsticket:

  • 2 personen €32,- (€16,- per persoon)
  • 3 personen €32,- (€10,67 per persoon)
  • 4 personen €35,- (€8,75 per persoon)
  • 5 personen €38,- (€7,60 per persoon)
  • 6 personen €41,- (€6,83 per persoon)
  • 7 personen €44,- (€6,30 per persoon)

Niet genoeg personen voor de groepsticket NS

Het kan zo zijn dat je niet genoeg personen hebt om in aanmerking te komen voor een NS groepsticket. Om de extra persoon te vinden is er een Facebookgroep waar mensen op zoek zijn naar andere reizigers om gebruik te maken van de groepsticket. Via de onderstaande knop vind je de Facebookgroep met 14.700 leden. Meld je aan en vindt een reismaatje voor een voordelige reis!

Facebookgroep

Wanneer kan je reizen met groepsticket NS

Met het NS groepsticket is het alleen mogelijk om tijdens  de daluren te reizen. Dit houdt in op maandag t/m vrijdag voor 06:30 uur, tussen 09:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur. In het weekend vanaf vrijdagavond 18:30 t/m maandag 06:30 uur. Mocht je het treinkaartje in het spitsuur gebruiken, namelijk maandag t/m vrijdag vanaf 06:30 t/m 09:00 en 16:00 t/m 18:00. Dan kan het treinkaartje gezien worden als niet geldig reisbewijs.

Moet iedereen verplicht samen reizen?

Om gebruikt te maken van het NS Groepsticket, dienen de reizigers het hele traject samen in de trein te reizen. Belangrijk is dat de hoofdboeker altijd aanwezig is. De medereizigers kunnen reizen altijd samen met de hoofdboeker. Daarnaast is het toegestaan dat de medereizigers instappen bij een ander station op hetzelfde traject.