Met de trein naar de luchthaven

Met de trein naar de luchthavens

Met de trein naar de luchthaven

Reis je binnenkort naar en/ of van een luchthaven? Bekijk hier de luchthavens die je kan bereiken met het openbaar vervoer. Hieronder vind je een lijst van de bekendste vliegvelden in Nederland en hoe je deze goedkoop kan bereiken met het openbare vervoer. Reis comfortabel en ontspannen naar het vliegveld. Vanaf veel treinstations kan je rechtstreeks of met een overstap naar en van de luchthavens reizen

Om te beginnen zijn er een aantal voordelen om met het openbare vervoer naar & van de luchthavens te reizen. Zo hoef je bijvoorbeeld niemand lastig te vallen om je te brengen, betaal je geen brandstofkosten & parkeerkosten en heb je altijd voldoende bagageruimte.

Tip over bagageruimte: De koffers en/of bagages kan je in de bagageruimte tussen de bankjes en onder de stoelen in de trein zetten. Zo voorkom je dat de medereizigers gehinderd worden.

Reizen naar & van Schiphol Airport 

Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en een belangrijke luchthaven in Europa. Het treinstation van Schiphol bevindt onder de luchthaven. Zodra je uit stapt onder de luchthaven kan je vanaf het perron met de roltrap of de lift een verdieping hoger de luchthaven bereiken.

Reizen naar & van Eindhoven Airport

Reis in minder dan 20 minuten van treinstations Eindhoven Centraal naar Eindhoven Airport, of andersom, d.m.v. de shuttlebus. Om gebruik te maken van de shuttlebus heb je een vervoersbewijs nodig. Je betaalt de busreis d.m.v. jouw OV-Chipkaart, e-ticket of een eenmalige chipkaart.

Reizen naar & van Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven ligt 7 kilometer ver van treinstation Rotterdam Centraal. Je reist in minder dan 25 minuten met de buslijn van treinstation Rotterdam Centraal naar luchthaven Rotterdam, of andersom. Ook hierbij dien je voor de lijnbus gebruik te maken van een vervoersbewijs.

Reizen naar & van Chareloi Airport

Chareloi Airport ligt maar liefst 60 km verwijderd van brussel centrum en wordt ook Brussel South Charlroi genoemd. De aiport ligt ter midden van Belgie, ten noorden van Charleloi en ten zuiden van Brussel.